19 פברואר 2014
קטגוריה: פייסבוק
19 פברואר 2014,
 0
Share Button

כבעלי עסק, אחד הדברים החשובים לכם בהגדרת האסטרטגיה העסקית שלכם בפייסבוק, גוגל פלוס או כל מקום אחר, היא קודם כל להגדיר עבור מי אתם מספקים את השרות.

לפני שנרוץ רגע לפתוח דף עסקי בפייסבוק או לבנות אתר, שאלו את עצמכם כמה שאלות:

  • מהי המטרה העיקרית שלי בעסק? האם אני רוצה לייצר לידים? מכירות של מוצר מסויים? חשיפה?
  • האם העסק שלי פונה לגברים או נשים? בני נוער , או אולי ילדים?
  • מה המצב המשפחתי של הקהל יעד שלי ( רווקים, נשואים וכו' ) ?
  • מי המתחרים שלי ומה הם מציעים?
  • מה הייחודיות של העסק שלי?
  • מהם המוצרים/שירותים המשלימים לעסק שלי?
  • אם הייתי לקוח מה הייתי מחפש לדעת על המוצר/שירות?

לאחר שהשבנו על כל השאלות הללו, עכשיו יש לבצע מחקר ברשת. לפניכם כמה דוגמאות שבהם ניתן לאתר את הקהל יעד המתאים לעסק שלכם:

בדיקת מתחרים

בדיקת מתחרים בפייסבוק

נניח לדוגמא שאנו מציעים שירותים בתחום הלימודים לעיצוב גרפי. חיפוש קצר של עמודים בפייסבוק מעלה תוצאות שונות של מכללות וחברות המציעות קורסים בפוטושופ,קורסים באילוסטריטור ועוד.
לחיצה על טאב הלייק שמראה את כמות האנשים שבעמוד תציג לנו חתך גילאים של אנשים בעמוד והמיקום הגאוגרפי המוביל מבין האנשים שלחצו לייק בעמוד.

בואו נמשיך- במידה והעמוד מאפשר פרסום בקיר, לחצו וקראו את התגובות. לרוב תראו שאלות, או בקשות, המלצות ( לפעמים גם תלונות ) על העסק.
מידע זה יכול לעזור לנו כבעלי עסק לזהות את הצרכים של הקהל יעד שלנו- למשל- בקשות של סטודנטים לסרטונים ומדריכים על תוכנה מסויימת, המלצות לכיצד לפרסם את עצמם בתחום, שאלות על מרצים מומלצים ועוד.
בדקו מה הסטטוס הבולט בעמוד המתחרה- האם זה מוצר כלשהו דומה שיש לכם? כיצד הוא ניסח את הסטטוס ומה היו התגובות? אלו שרותים הוא מדגיש בעמוד שלו ובמה אתם שונים ממנו ( לטובה ולרעה)?
מומלץ לבצע בדיקה זאת על מספר עמודים ולהכין רשימה מסודרת.
לאחר שהמידע הזה בידינו , נוכל להתחיל לבנות לנו תוכן מותאם אישית לקהל יעד: לפרסם מאמרים על אפקטי טקסט בפוטושופ למשל, לפתוח לוח מודעות של דרושים אצלנו באתר, להסביר על המקצוע וכו'.

בדיקת מתחרים בגוגל ו-Youtube

לאחר שעברנו על דפי הפייסבוק, בואו ניגש לאתרים של המתחרים. חיפוש קצר בגוגל לפי מילות המפתח הקשורות לעסק שלכם ייתן לכם במהירות תוצאות של עסקים אחרים.
תוצאות אלו יפנו אתכם גם לעמודים העסקיים של המתחרים בפייסבוק וגם לאתרים שלהם. חזרו לשאלות ששאלתם את עצמכם ובדקו אצל המתחרים- למי הקהל יעד שלהם פונה? מהו המיתוג העיקרי? האם המוצר שהם משווקים שזהה או דומה לשלכם נעשה בצורה טובה?
חפשו מוצרים משלימים לעסק שלכם- במידה ואתם מציעים למשל קורסים בשוק ההון , סביר להניח שקהל היעד שלכם יתעניין גם בפלטפורמות מסחר לשוק ההון, עיתון כלכליסט, גלובס, מכללות מובילות וכד'. רשימה זאת של מוצרים משלימים יחד עם רשימת העמודים המתחרים יכולה לסייע לכם מאוד בקידום ממומן לעמוד הפייסבוק או בגוגל.

דרך נוספת שבאמצעותה ניתן לחקור קהל יעד היא באמצעות ה-Youtube.
למען הקידום של העסק שלכם ( וגם של האתר שלכם ), מומלץ לפתוח ערוץ אישי ביוטיוב ולהעלות סרטונים. אפשר לדוגמה להעלות סרטון המדבר על תכשיר ניקוי שאתם מוכרים לבית, סרטון תדמית לעסק שלכם, טיפים והמלצות וכד'.
כמנהלי ערוץ היוטיוב שלכם תהיה לכם גישה זמינה לסטטיסטיקות צפייה בסרטונים שלכם. גשו אל מנהל הסרטונים ותוכלו לצפות בנתונים שונים על האנשים שצפו בסרטון שלכם.

מנהל הסרטונים ביוטיוב

חפשו ביוטיוב וידאו של מתחרה כלשהו, או מוצר זהה לשלכם. לטובת הדוגמה אנו חיפשנו טיפולי פנים והגענו לרשימת סרטונים ארוכה של קוסמטיקאיות, חברות קוסמטיקה, מכוני יופי וכד' המציעים תכשירים לטיפול בעור ( מוצר משלים ) ושרותי טיפולי פנים. כך תוכלו לקבל גם רעיונות לשיווק העסק שלכם וגם לזהות את הקהל יעד שלכם באמצעות מוצרים משלימים.

כמובן שישנם דרכים נוספות לחקור את הקהל יעד המתאים לעסק שלכם. מומלץ ליצור שאלון מפורט ולהעביר ללקוחות הקיימים שלכם- הם יודעים הכי טוב 🙂

יש לכם רעיונות נוספים? המאמר שלנו עזר לכם? פרגנו לנו בתגובות מטה , נשמח לשמוע!

Share Button

Comments are closed.